Mindfulness

mindf

NB: Holdet lukker med udgangen af maj 2018 – se nyheden her

Mindfulness træning er et hold for dig, der gerne vil være mere til stede i øjeblikket. Dagligdagen kan gå så stærkt, at man indimellem ikke opdager, hvordan man er kommet fra A-C. Det at komme ned i tempo med fokus på kroppen via Yoga- og meditationsøvelser, viser sig at hjælpe på hukommelsen og koncentrationsevnen. Samtidig har det en gavnlig effekt på dit immunsystem, du vil lettere kunne modstå sygdom, stress og tendens til depressioner.

Hvad betyder Mindfulness?
Mindfulness er på dansk oversat til ”fuld opmærksomhed”, ”fuld bevidsthed” og bevidst nærvær. Det beskriver en tilstand, hvor du er tilstede i øjeblikket, i nuet og er opmærksom på det du gør, når du gør det.

Hvad går det ud på?
Bevidst nærvær kan være en udfordring i et liv med mange gøremål, smerter og sygdom, med stress og jag, hvor krav fra omgivelserne og ikke mindst fra én selv, kan være mange. Tanker og følelser kan opleves overvældende. Mindfulness kan hjælpe dig til at få ro på begge dele, så du oplever at der er et rum, hvor tankerne og følelserne ikke er i fokus. Et rum hvor du oplever bare at være uden at dømme eller vurdere.

Mindfulness teknikker hjælper den enkelte til at cope, acceptere øjeblikket, som det er. Hjælper til at åbne op for sanserne, så du bliver mere opmærksom og kan fokusere på de små ting, der foregår lige omkring dig. Små oplevelser du måske tidligere havde overset. Det er netop dem, der er med til at skabe og forstærke følelsen af lykke. Ofte siger mine klienter, jeg burde være lykkelig, jeg har den dejligste familie og venner, et drømmejob og alligevel føler jeg mig ikke lykkelig. Måske går livet bare for hurtigt? Mindfulness bevidsthedsøvelser hjælper dig til at stoppe op og nyde. Så livet ikke bare kører på en automat pilot, men du i den grad er piloten, der er tilstedeværende og deltagende under ”turen” gennem livet.
Mindfulness er med til at bedre din egen kropsoplevelse. Ved hjælp af meditation på dit åndedræt og kroppen, styrkes du i bevidsthed om anspændthed eller andre fornemmelser i kroppen. Der arbejdes med smerte og håndtering af denne, så den ikke forbliver altoverskyggende eller en forhindring for din tilstedeværelse.

Du kan melde dig til mindfulnessholdet her

>>Gå tilbage til holdoversigten <<

Comments are closed.